Vad är ejuice?

Om du är ny i världen av säker vaping du är yr när du upptäcker att en vätska är 70/30, 50/50, 80/20 etc.Dessa är de vanligaste förhållandena, de indikerar helt enkelt förhållandet mellan VG och PG i formuleringen av vätskan du ska konsumera. Det finns också tillverkare som inte anger förhållandet eftersom de anser att det är en del av deras formulering.

Det större antalet representerar alltid innehållet i VG och det andra logiskt innehållet i PG. ejuice som Just Fresh, Just Juice, Kilo, Koyuki Vapor, Liquid Voyage, Liquid Wonders, Loaded E-Juice, Milk King E-juice, Moo Shake och Nasty Juice, innehåller allihopa detta!

De första e-cigarettvätskorna innehöll mer propylenglykol och var i bästa fall 50/50. Men vad förändrades?

Det som förändrats är tekniken kära vän. De första elektroniska cigaretterna använde enklare och mer kompakta finfördelare och användningen av ett högre innehåll av VG gjorde det omöjligt för förångarens normala funktion på grund av dess höga viskositet. Dessutom var dessa enheter inte lika effektiva förångning som idag är det stora antalet motstånd som finns på marknaden med upp till fyrdubbla spolar.

Vid den tiden fanns det inga stora moln av ånga och tillfredsställelse var tvungen att ges till rökaren som lämnar sin vice och propylenglykol hjälper till med den känslan i halsen med varje utkast som många rökare saknar och att på engelska kallas “Throat hit” eller throat hit.

Det är fortfarande möjligt att hitta vätskor med högt PG-innehåll, särskilt i lågkvalitativa vätskor från Kina. Men du kan också köpa dem ifrån: dk.vape.se eller på Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se och VapeSweden.se. Dessa butiker finns i Sverige, och en i Danmark!

Den senaste trenden och för att komplicera saker lite mer för dem som är nya till detta, är de berömda nikotinsalterna. Men salterna är inte för alla stilar av vaping eller för alla enheter eftersom dessa används i höga nikotingraderingar men administreras med andra typer av enheter och motstånd. För att veta allt om nikotinsalter kan du besöka länken om detta ämne i vår LV-tidning.

Nikotin procentsatser, här hittar vi en annan fråga som ger för viss förvirring och det handlar om nikotinnivån som jag ska använda om vad jag vill är att sluta röka och jag är ny på MOD e-cigaretten.

Nikotin kan absorberas på olika sätt i kroppen. En av dem är transdermal som i fallet med nikotinplåster, i munnen som med tuggtobak eller nikotingummi och genom lungorna genom inandning, den senare är det snabbaste sättet att ta emot substansen i kroppen.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.