Zink: vad det är, vad det är för och hur man konsumerar

Zink som du kan köpa på Snorbilligt.se är ett mycket viktigt mineral för att bibehålla hälsan eftersom det deltar i mer än 300 kemiska reaktioner i kroppen. På detta sätt, när det är i en liten mängd i kroppen, kan det orsaka olika förändringar, särskilt i immunsystemet och i produktionen av hormoner.

De viktigaste källorna till zink är animaliska livsmedel som ostron, räkor och nötkött, kyckling, fisk och lever. Vetegroddar, fullkorn, kastanjer, spannmål, grönsaker och knölar är också rika på zink, men frukt och grönsaker i allmänhet, trots att de har kan du köpa zinktillskott på Snorbilligt, är inte de bästa källorna eftersom de inte tillåter en bra absorption av detta mineral.
Zink: vad det är, vad det är för och hur man konsumerar
Fördelar med zink för hälsa

Det finns flera skäl att motivera vikten av att äta mat rik på zink, men några av de viktigaste är:

Bidrar till ett mjukt och glänsande hår, kämpar hösten; Hjälper i absorptionen av vitamin A; Hjälper vid behandling av depression; Stimulerar sköldkörtelfunktionen; Skyddar mot infektioner eftersom det verkar på immunsystemet; Förhindrar typ 2-diabetes; Underlättar sårläkning; Förhindrar utseende av cancer; Hjälper vid behandling av akne; Det förhindrar cancer och åldrande, eftersom det har antioxidantverkan.

Men eftersom det deltar i de flesta kroppsreaktioner har zink andra viktiga åtgärder, särskilt på neuronala och hormonella nivåer.
Hur man konsumerar zink

Zink är ett mineral som inte produceras av människokroppen, på så sätt måste det intas genom mat. Livsmedel som har mer zink inkluderar de av animaliskt ursprung, såsom ostron, nötkött och lever, men vissa livsmedel av vegetabiliskt ursprung är också ett bra alternativ, såsom mandel och pumpa frön. Således är det tillräckligt att göra en diet som innehåller denna typ av mat för att hålla zinknivåerna reglerade.