Vad är IPTV? Allt om teknik för att titta på TV med listor

IPTV är den fashionabla tekniken. Dess framgång är sådan att den har erövrat betal – tv är favorit teknik av de viktigaste operatörerna och plattformar, men också piratmarknaden med miljontals användare som tittar på betalkanaler via m3u listor som köper eller ladda ner från Internet. Om du är osäker, förstår inte någonting eller bara vill utöka kunskapen om internet-TV, missa inte följande guide med allt du behöver för att bli expert.

I hela denna artikel vill jag prata om detta ämne. Förklara tekniken bakom IPTV, hur man får tillgång till en IPTV-kanaler enkelt och kasta lite ljus på frågan om lagligheten av detta videoöverföringssystem.

Vad är IPTV

IPTV står för Internet Protocol Television. Det är i grunden en teknik som används för att distribuera videosignal över bredbandsanslutningar över IP-protokollet.

Denna typ av videoöverföring används av vissa prepperbutik, Fiberoptiska och kabeloperatörer för att distribuera sina tv-tjänster. En digitalbox är vanligtvis ombedd att ta emot paketen och visa dem som video på en IPTV BOX, men det kan också vara en app på en mobil enhet som en smartphone eller surfplatta eller ett program på en dator med IPTV.

Innehållet från IPTV kan erhållas via internet från en innehållsleverantör eller en distributör av TV-signaler. Den är kodad i olika format, är MPEG-4 eller h264 den mest använda. Sedan används operativsystembaserade IP-servrar för att skicka olika videoströmmar samtidigt som du ser på IPTV.

Detta kräver en högkapacitetsanslutning för att aktivera dubbelriktat dataflöde när du använder bästa IPTV, kontrollsessionsdata, kundfakturering och mycket mer. Programvaran är ansvarig för att ge användaren tjänster via ett menysystem på skärmen på Smart TV eller mobil.