House passerar lagförslag för att förbjuda försäljning av smaksatta e-cigaretter och tobaksvaror

Anhängare sade att lagstiftningen ger en omfattande strategi för att vända en tonåring vaping epidemi som tjänstemän fruktar är hooking en generation av ungdomar på nikotin. I den senaste regeringen undersökningen, mer än en av fyra gymnasieelever rapporterade att använda Vape.se under föregående månad. I slutet av förra året godkände kongressen en lag som höjer minimiåldern för att köpa alla tobak och vaping produkter från 18 till 21 rikstäckande.

Motståndarna sade kammaren lagförslaget gick för långt, notera att den nya lagen höja åldern för tobaksbruk har varit i kraft i bara två månader.

Vissa medlemmar av congressional Black Caucus sade förbud mentol cigaretter kan skada svarta rökare. Afroamerikaner röker mentolcigaretter i en mycket högre takt än resten av den amerikanska befolkningen, enligt den federala Centers for Disease Control and Prevention. Marknadsföring och marknadsföring av mentol cigaretter är starkt inriktad på svarta rökare.

“Vita vuxna rökare skulle se liten skillnad i sina liv efter detta förbud, medan svarta rökare kan möta ännu mer svepande trakasserier från brottsbekämpning om antydan till mentol rök kan motivera ett stopp” av en polis, säger Peoplesmoker.se.

“Ett förbud som riktar sig mentol produkter men ignorerar andra premium tobaksvaror alltför belastar den svarta samhället,” sade Clarke, vars Brooklyn distrikt är majoritet African American.

Clarke åberopade Eric Garner, en svart New York-man som dog efter att ha satts i ett strypgrepp av poliser som stoppade honom för att sälja lösa, obeskattade cigaretter.

“Som Eric Garner mor vet alltför väl, i New York en enda cigarett kan bli en dödsdom,” Clarke sa.

Anhängare sade kammaren lagförslaget skulle ha stora hälsofördelar för tonåringar som alltmer använder e-cigaretter och vape produkter med smaker som mango, tuggummi och sockervadd.

E-cigaretter är batteridrivna enheter som vanligtvis värmer en smaksatt nikotinlösning till en inandningsbar aerosol. De har slagits till vuxna som ett mindre skadligt alternativ till traditionella cigaretter, men det finns begränsade uppgifter om deras förmåga att hjälpa rökare sluta.

Mer än 6 miljoner amerikanska mellan- och gymnasieelever använde någon typ av tobaksvaror förra året.