Falska likes = lägre engagemang priser = färre organiska intryck

När du betalar för anhängare betalar du inte för värdefulla ögonglober på ditt innehåll – eller riktiga ögonglober alls. Tjänsten som du betalar för är mer än sannolikt drivs av robotar eller bluff konton skapas uttryckligen i syfte att fånga anhängare och inget annat.

När det gäller Facebook analyserar en algoritm kvaliteten på dina inlägg och använder din totala interaktionsfrekvens för att avgöra hur många av dina fans som ska se ditt innehåll. Din engagemangsfrekvens är procentandelen personer som såg ditt inlägg och sedan reagerade på det genom att Snorbilligt.se, dela, klicka eller kommentera. Med tusentals inaktiva, icke-engagerade användare ser misstänksammot Facebook, och därför kommer ditt innehåll att visas för färre personer. Du skulle vara bättre att ha en mycket engagerad om liten följande än en stor en med liten eller ingen interaktion kring ditt innehåll.

Twitter också nyligen bytt till en algoritm-baserad tidslinje, så köpa anhängare där skapar samma problem. När du köper gillar och anhängare, dina inlägg är faktiskt mindre benägna att ses av dina autentiska fans, allvarligt skada din totala organiska räckvidd.