Roll höjer en annan $ 1m för att tjäna pengar Social

Social pengar start Rulla tillkännager en höjning av $1 miljon euro från Tyg Ventures, IOSG, William Mougayar och andra. Det extra kapitalet ger sin totala finansiering till 2,7 miljoner dollar.

Lanserades sommaren 2019, Roll tillåter människor med efterföljanden att skapa sin egen valuta och definiera nyttan av den valutan. Till exempel kan användare kunna lösa in den sociala valutan för åtkomst till valutans skapare som folk tjänar pengar.

I ett pressmeddelande skrev IOSGS Jocy Lin: “Roll låter varje skapare ha frihet att bestämma reglerna inom sin sociala ekonomi.”

Som ett exempel på hur man tjänar pengar online meddelade musikern Harrison först sina sociala pengar, $först, i augusti, lovar att det skulle tillåta människor gästlista när han är på turné.

Från och med detta skrivande handlar en $först för ca $0.05 i ETH på Uniswap. Genom att köpa en konstnärs token tidigt kan en fläkt teoretiskt satsa på den skaparens framtida framgång (givetvis fortsätter de att stödja token).

En av Rolls nya investerare, Mougayar, gav ett annat exempel. Roll har ett partnerskap med blockchain utvecklingsplattform förkortad som gör det möjligt att gate Discord samhällen med sina tokens, så att endast personer som håller en viss kan komma in.

“Det är ett nytt användningsfall som jag gillar”, skrev Mougayar i ett mail. “Detta är intressant eftersom en rulle plånbok är mer användarvänlig och mer mainstream-ser i sin erfarenhet.”

Enligt laget finns det $ 500,000 värde av daglig volym som rör sig genom Rullsystemet, som nu används av 250 skapare, inklusive en nuvarande medlem av CoinDesk-Personal och två alums.

“Detta markerar en grundläggande förändring mot användargenererat kapital som grunden för utvecklingen av den sociala webben”, skrev Roll-grundaren Sid Kalla i ett pressmeddelande till tjanapengar.net.